Selecteer een pagina
 

In de mei-editie is van de FOCUS Magazine is een artikel over mij geplaatst, super blij!

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Lieke van Grinsven van Aarle en ben 55 jaar. Ik ben geboren in Schijndel en al heel mijn leven verknocht aan deze streek in Noord-Brabant. Na ruim 33 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, was het tijd om iets voor mezelf te gaan doen. Ik was altijd al geintresseerd in fotografie en besloot me hier verder in te gaan ontwikkelen. Ik ging veel in en om het huis fotograferen met een spiegelreflexcamera. Van 2012 tot 2016 ben ik lid geweest van de fotowerkgroep “Zien en Doorzien”. Hier groeide bij mij het besef dat ik me meer wilde gaan focussen op mijn fotografie.”

Je hebt de vakopleiding aan de Fotovakschool gevolgd. Hierna ben je de HBO deeltijdopleiding Photographic Design gaan doen en inmiddels zit je in het laatste jaar. Wat voegt deze opleiding toe?

“In de basis- en vakopleiding leer je veel techniek en fotobewerking. Na mijn diploma vond ik dat ik nog niet klaar was met leren. De mogelijkheid ontstond toen om Photographic Design te gaan volgen, een opleiding waar je leert om conceptmatig verhalende foto’s te maken. Hoe fotografeer je een boom zodat deze een verhaal vertelt? Techniek is nu veel minder belangrijk. Het heeft me op een creatieve manier leren fotograferen, buiten je comfortzone te denken en out of the box.”

Ben je amateur of professioneel fotograaf?

“In juni 2018 ben ik voor mezelf begonnen. Ik fotografeer in opdracht voor bedrijven en families. Ik heb al een aantal eigen werken verkocht; deze zijn in het bedrijfsleven terechtgekomen. Mijn opleiding heeft mij geholpen om geen standaard foto’s te maken. Ik hoop ooit mijn foto’s te kunnen exposeren in een galerie-of museum, dat zou wel een kroon op mijn werk zijn!”

Je fotografeert veel op gevoel?

“Door fotografie ben ik anders naar de wereld gaan kijken. Ik denk ook dat je de fotograaf in de foto’s kunt zien. In mijn fotografie laat ik mijn emotie zien. De beelden waar ik het meeste gevoel in kan leggen, zijn mijn beste foto’s.

Je fotografeert veel natuur. Ik zie ook verloop van tijd en van jaargetijde…

“Vaak is wat ik fotografeer een eerbetoon. Een boom of een bloem die helemaal is verwelkt. Het is voor mij een manier om te laten zien dat iets mooi is, al is het uitgebloeid of verleden tijd. Voor ons huis staat en prunus die ik sinds 2013 regelmatig fotografeer. Het is voor mij een pronkstuk dat fier staat in weer en wind. Van de vroege ochtend tot diep in de nacht. Van lente, zomer, herfst naar de winter het hele jaar rond.”

Je hebt geen eigen website?

“Hier ben ik nog mee bezig. Het is wel belangrijk, maar ik heb nog niet de tijd om daar goed voor te gaan zitten. Wel post ik mijn foto’s op Facebook, Instagram en 500px.”

Waarom ben je lid van Fotolumni?

“Na mijn diploma ben ik meteen lid geworden. Er worden verschillende workshops gegeven die mij interesseren. Hier ontmoet ik ook andere fotografen en krijg zo inzicht hij zij met fotografie omgaan. Sommige workshops passen misschien niet bij mijn portfolio, maar ik ga er toch heen om ervan te leren. Zo blijf ik dingen uitproberen en dat gebruik ik dan weer in mijn eigen fotografie.”